Comuna RECEA CRISTUR nr. 158, Jud. Cluj Napoca mihaela@info-receacristur.ro , andreea@info-receacristur.ro Telefon/Fax : 0264.227.591

Sanatate

sanatate2   Poziţionarea comunei Recea Cristur în apropierea municipiilor Cluj-Napoca şi Dej le oferă locuitorilor comunei posibilitatea de a apela la serviciile medicale oferite de Spitalul Judeţean Cluj şi de spitalele clinice şi de  specialitate de pe raza celor două municipii.

   În comuna Recea Cristur există un dispensar uman – cabinet individual de medicină de familie, un cabinet stomatologic şi un cabinet veterinar. Nu există nicio farmacie umană. De asemenea, în cadrul comunei funcţionează Centrul pentru Persoane Vârstnice Recea Cristur, o unitate aflată în subordinea DGASPC, care oferă servicii de tip rezidenţial.

   Capacitatea centrului este de 30 de locuri, iar principalele servicii sociale asigurate sunt: găzduire pe perioadă nedeterminată, asistenţă medicală şi îngrijire, asistenţă paleativă, consiliere psihologică, socializare şi petrecerea timpului liber. În vederea îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei din comună, se impun desfăşurarea unor anumite acţiuni de educaţie pentru sănătate din partea medicilor din cadrul cabinetului medical individual şi a cabinetului stomatologic de pe raza comunei.