Comuna RECEA CRISTUR nr. 158, Jud. Cluj Napoca mihaela@info-receacristur.ro , andreea@info-receacristur.ro Telefon/Fax : 0264.227.591

Parc bizoni

   Pentru atragerea turistilor în zonă, se preconizează înfiinţarea unui complex turistic pe o suprafaţă de 400 ha în spaţiul administrativ al comunei Recea Cristur. Pana în prezent a fost dată în exploatare, pe o suprafaţă de 70 de ha o fermă pentru cresterea bizonilor în satul Căprioara şi una pe o suprafata de 60 ha, în satul Ciubăncu

În prezent, ferma are peste 300 de bizoni, şi se va ajunge la un număr de peste 1000 de bizoni. Se va amenaja un safari parc si un ţarc de vânătoare. Este preconizată si o crescătorie de sturioni. Se va construi un abator si o carmangerie cu produse vânătoresti, precum si un restaurant specializat în produse vânătoresti.Investitorii plănuiesc să amenajeze un parc de vânătoare, pe o suprafaţă de peste 500 ha iar lucrările au început din primăvara anului 2014. Se doreşte popularea ţarcului cu animale sălbatice respectiv: mistreţi, cerbi carpatini, cerbi lopătari, mufloni.

   De asemenea s-au demarat lucrările pentru construirea unui hotel şi mai multor cabane din lemn în apropierea ţarcului pentru creşterea bizonilor de la Căprioara. În scurt timp, se va construi o mini-grădină zoologică, element de relaxare pentru cei mari şi cei mici care vor vizita zona.

   La începutul anului 2014 a fost înfiinţată Asociaţia de Vânătoare „Transylvania Hunting Lodge”. Reprezentanţii asociaţiei au participat la Târgul de Vânătoare de la Madrid, prilej cu care au fost lansate oferte pentru vânătorii şi turiştii europeni şi nu numai.

parc_bizoni